AAA

IZJAVA-DANA | 06.12.2019 11:05 > 06.12 11:05

Igor Mirović: SNS ne stoji iza lepljenja plakata, treba razumeti da je u Srbiji slobodno izražavanje

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da SNS ne stoji iza lepljenja plakata sa fotomontažom naslovne strane NIN sa naslovom "Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada" i naveo da je "to tako u našoj zemlji, postoji sloboda na Tviteru,lepljenju plakata ...ne treba to odmah uzimati negativno".

"Ne stoji iza toga SNS, ali, jednostavno, treba razumeti da je u Srbiji slobodno izražavanje, to smo videli na naslovnim stranama NIN-a. Prema tome,to znači da svako može da izrazi svoje mišljenje u javnom govoru, da zalepi neki plakat. Pogledajte šta se radi na društvenim mrežama. Meni svaki dan stigne neka poruka da me neko uvredi itd.", ocenio je Mirović za "Danas".
On je naveo da "ako želimo da gradimo društvo pravila, kodeksa, društvo kriterijuma onda svi treba da se pridržavamo toga".

"Ako se jedan segment društva,bez obzira da li su to političari, članovi Tviter zajednice ili novinari ne pridržavaju toga onda ulazimo u sferu opšte kritike, opšte slobode, što nije ništa strašno, samo treba da znamo da jedna ista pravila važe za sve. Bolje da se držimo nekih kriterijuma, pa da,recimo,kada je naslovna strana NIN-a priznamo da je napravljena greška, izdavač je to priznao, pa da kažemo u redu, ja često napravim grešku, pa priznam,nešto smo pogrešili usmerimo se na drugu stranu. Kao što je i lepljenje plakata sa bilo kakvom sadržinom koja nekom smeta ili ga vredja,takodje stvar koju treba kritikovati" naveo je potpredsednik SNS.

On je rekao da ne zna ko je izlepio sporne plakate a da bi "sud o lepljenju plakata izneo organizatoru direktno" kada bi saznao ko je to, ali i kako navodi autor teksta,relativizovao čitavu stvar uz napomenu "da je to tako u našoj zemlji, postoji sloboda na Tviteru, leplje nju plakata...ne treba to odmah uzimati za negativno".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.