AAA

IZJAVA-DANA | 08.12.2019 11:30 > 08.12 11:30

Jorgovanka Tabaković: Radim po savetu Vučića koji me je predložio i verovao u mene

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković ocenila je ponosna što je izabrao predsednik (Aleksandar) Vučić. 

Ona je navela za "Blic" da je Vučić rekao "nemojte biti presrećni što će Jorgovanka biti guverner jer ona nikada neće da uradi ono što n smili da treba, već samo ono za šta je uverena da je ispravno i zakonito".
"I to i danas važi. I ja se danas ponosim time što me je on, a znajući me vrlo dobro, predložio za guvernera" navela je Tabaković.

Na primedbe da NBS nije nezavisna u svom radu ona je iustekla da je kritikuju da  radi po nalogu ili zahtevu predsednika.

"Radim po savetu onoga ko me i predložio i ko je s pravom verovao u mene. A dok verujuu u vas i dok verujete u sebe imate i odgovornost prema svemu onome što radite. Zašto bi moj politički bekgraund osporavao moju struku i moj univerzitet u Prištini na koji sam ponosna. Iza mene stoje nesporni rezultati. Takodje, kada govorimo o nezavisnosti, treba znati da važne odluke, poput ove novije da kupimo zlato, ne bi mogle da budu donete da ne postoji koordinacija i saradnja monetarne i izvršne vlasti. Svi bi možda voleli da NBS bude nezavisna na način da pravi probleme Vladi i obrnuto. A to smo gledali u prethodnom periodu setimo se sukoba G17 i DS, a ceh su plaćali gradjani, što kroz visoku inflaciju,što kroz kursne razlike" navela je Tanaković.

Ona je rekla da nema prava da ponavlja tudje greške i da nije "neko ko ide tragovima koje su iza sebe ostavljali neuspešni".

"I ako postoji jedna institucija koja mora da složi u mozaik interese svih pojedinačno, onda je to Narodna banka Srbije" zaključila je guvernerka.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.