AAA

IZJAVA-DANA | 12.12.2019 10:40 > 12.12 10:47

Čedomir Čupić: Agenciju za borbu protiv korupcije pozvati na odgovornost

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Čedomir Čupić ocenio je da u slučaju angažovanja Branka Stefanovića (oca Nebojše Stefanovića ministra unurašnjih poslova) u GIM nije uradila ono što je njena dužnost i da bi zato trebalo da odgovaraju nadležni u tom telu.

"Agencija nije istražila sve što je već bilo prisutno u javnosti u vezi sa angažovanjem Branka Stefanovića u GIM-u. Agencija je trebalo da istraži u kom svojstvu je Stefanović dolazio u 'Krušik'. O tome postoji dokument koji je dao na uvid javnosti uzbunjivač Aleksandar Obradović. Zatim, nije istražila ni podatak da je dobio vizu za ulaz u Saudijsku Arabiju kao pravni zastupnik GIM-a", rekao je Čupić za "Danas".

Na pitanje zbog čega je Agencija ovako postupila, Čupić, koji je i bivši predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže da je to učinjeno zbog jakog političkog uticaja.

"Razlog je što je sadašnji direktor Agencije Dragan Sikimić bio aktivni član SNS pre nego što je izabran. On je prema ovako obavljenom izveštaju pokazao da je i izabran da i dalje sprovodi naloge svoje bivše partije i sadašnje vlasti", zaključio je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.