AAA

IZJAVA-DANA | 02.01.2020 10:05 > 02.01 10:13

Maja Gojković: Poboljšanje uslova rada u Skupštini obeležilo 2019. godinu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je 2019. godinu obležilo poboljšanje uslova rada u pralamentu, čemu je doprinelo usvajanje preporuka Evropske komisije, kao i "povratak većine parlamentarnih stranaka u Skupštinu, koje su shvatile da je ona jedino mesto za dijalog".

Gojković je gostujući na RTS-u rekla da je prihvatanjem preporuka Evroske komisije izbačena praksa usvajanja zakona po hitnom postupku, zbog čega ranije poslanici nisu imali dovoljno vremena da se upoznaju sa predloženim zakonom, kao i da je na takav način usvojen i budžet za 2020. godinu.

Ona je, kako je rekla, ubedjena da će do kraja mandata Skupština uspeti da završi raspravu o Zakonu o poreklu imovine, koji je važan u setu zakona u borbi protiv korupcije.

"Nikada ovako dobar budžet nismo imali. Budžet nikada ranije nije bio usvojen, kao sada pred kraj novembra, imali smo duplo više vremena za raspravu i nijedan poslanik ne može da kaže da nije imao vremena da prouči budžet. Po prvi prvi put u istoriji Skupština će imati Nadzorni odbor koji će nadgledati izbore. Izuzetno je bitno i drago mi je da se većina parlamentarnih stranaka odlučila da se vrati u parlament kao mesto dijaloga", kazala je Gojković.

Ona je navela da "ulica sigurno nije mesto dijaloga, kao ni stepenište ispred Skupštine, ili prostor ispred zgrade televizije i da to nikada neće biti mesto na kome se razgovara o političkim temama od važnosti za gradjane Srbije".

"Vratili su se u parlament da ozbiljno razgovaramo sa onima koji istinski žele dijalog o temama kako poboljšati uslove za izbore što smo i uspeli", kazala je Gojković.

Na pitanje da li vidi sebe i nakon izbora na mestu predsednice Skupštine Srbije Gojković je rekla da će "svoja razmišljanja o tome prvo podeliti sa predsednikom Srpske napredne stranke (Aleksandrom Vučićem) i sa kolegama iz stranke da bi čula šta oni misle o njenom radu i gde bi u budućnosti bila najpotrebnija".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.