AAA

IZJAVA-DANA | 30.01.2020 10:15 > 30.01 10:15

Vesna Pešić: Vučić upravo montira uslužne stranke da prikrije kako je car go

Sociolog Vesna Pešić izjavila je da je za bojkot izbora, navodeći da "već godinu dana opozicija traži da se uspostave slobodni i pošteni izbori, davani su detaljni predlozi stručnih nevladnih organizacija, od kojih nijedan nije prihvaćen".

Ona je, za novi broj nedeljnika NIN, rekla da  se "mediji još više zatvaraju i kontrolišu da do gradjana ne stigne ništa iz opozicionog tabora, pa sem Vučićeve propagande i skupštinskih prozivki, ne mogu ništa drugo da čuju".

"Vučićev  kabinet  upravo montira i rasporedjuje uslužne stranke, kako se ne bi videlo da imamo jednostranački sistem i politički monopol, pa treba moderirati neke stranke na desno krilo do ekstremista, i malo lažnih 'gradjanista' na drugoj strani. Zato je i spustio cenzus na tri posto, s ciljem da ugura nemeštene figure u Skupštinu i prikrije da je car go", rekla je Pešić.

Ona je ocenila da treba i Savez za Srbiju (SzS) i svi "bojkotaši" da zajedno rade i saradjuju do izbora, navodeći da "ne vidi zašto bi SzS, posle izbora ostao zajedno, jer nisu koalicija, različitih su političkih pogleda i programa".

I sada, kad su u bojkotu Pokret slobodnih gradjana, Ne davimo Beograd, Dosta je bilo i Socijaldemokratska stranka, četiri stranke koje nisu u Savezu, bolje bi bilo da se svi zajedno zovu Grupa za bojkot, rekla je Pešić.

Ona veruje da će "svi opredeljeni za bojkot istrajati, da podvale neće biti", a dodala je da to "ne znači da neko u nekoj opštini neće istupiti, što nije tako strašno neverstvo".

"Ne pravimo od komarca magarca. Važno je da na republičkom nivou svi istraju u osvetljavanju izborne farse", rekla je Pešić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.