AAA

IZJAVA-DANA | 03.02.2020 09:40 > 03.02 09:40

Nebojša Romčević: Narod mora prestati da traži lidera i vodju i da preuzme odgovornost

Dramski pisac Nebojša Romčević je rekao da je za njega "Vučić prošlost kao kad na tavanu nadjete staru stvar pa ne znate čemu služi", a da će gradjani očekivati od svakoga ko će nakon njega doći na vlast "da ponudi potpuno nov koncept upravljanja državom, da niko nije iznad pravde i da je cilj države da iz svog stanovništva izvuče sve najbolje".

"Mi nemamo institucije nemamo sudstvo, mi imamo samo jednu fantazmagoriju koja je proglašena za nacionalni projekat. Mislim da će bojkot biti samo hvatanje zaleta kada ćemo doći u jednu tačku kada ćemo prekinuti sa političkom adolescencijom. Nekažnjivost nakon silaska s vlasti je garant korupcije. Političar mora da se plaši naroda, a ne obrnuto", ocenio je Romčević gostujući u "Utisku nedelje" na TV Nova S.

On je rekao da je za njega "najveća briga nije ko posle Vučića već šta posle Vučića".

"Pitanje je da li mi kao država imamo kapaciteta da se dignemo iz ovog blata u koje smo pali. Odsustvo institucija, pravde, budućnosti, samo jedna agonija za preživljavanjem. Imamo li snage da se dignemo iz pepela kako se nikada nismo dizali, da izadjemo iz političke adolescencije. Narod mora prestati da traži lidera i vodju i da preuzme odgovornost", kazao je Romčević.

On je rekao da ga situacija sa nepostojanjem institucija u kojoj se Srbija sada nalazi podseća na stanje iz Prvog svetskog rata, tokom povlačenja preko Albanije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.