AAA

IZJAVA-DANA | 12.02.2020 09:35 > 12.02 09:35

Sanda Rašković Ivić: Kolege da razmisle o ulozi korisnih idiota režima

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da bi "priču o odbrani slobodnih gradova mogla da razume da prethodno nije dogovoreno da (opozicione stranke) neće učestvovati na lažnim izborima da ne bi time doprinosili percepciji da je sve u redu, ili barem podnošljivo, dok je država zarobljena".

Rašković Ivić je u intervjuu za "Danas" rekla to nije samo njeno mišljenje već i stav koji je dala Evropska komisija.

"Stoga pozivam kolege iz opozicije da razmisle dobro o svojoj ulozi "korisnog idiota režima" pre no što se odluče da učestvuju na izborima", kazala je Rašković Ivić.

Ona je rekla da "ako se opozicija odlučila za bojkot na svim nivoima onda nema izuzetaka", pa ni uz izgovore da, kada se tiče Šapca i Paraćina na izborima treba braniti jedine slobodne oaze u zemlji.

"Sigurna sam da bi opozicija mogla u dvadesetak opština po Srbiji da osvoji vlast, ali će ipak bojkotovati izbore. Bojkot treba da bude totalan ili nikakav. Ne može se biti "malo trudan". Bojkotom pokazujemo svu ogoljenu autoritarnost režima", rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima režim je spustio cenzus na tri odsto da bi se "stvorio privid demokratije" i da bi Vučić "ubacio omiljenog opozicionara mnogih režima u Skupštinu da mu bude "strašilo" koje će naprednjake u poredjenju s njim plasirati medju engleske lordove".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.