AAA

IZJAVA-DANA | 04.03.2020 09:55 > 04.03 09:55

Vladika Grigorije: Nema uslova za normalne izbore, može se i ovde dogoditi pokret naroda

Episkop Dizeldorfa i Nemačke Grigorije izjavio je da mu se čini da uslovi za normalne izbore u Srbiji ne postoje i da mu se argumenti koji iznosi opozicija u pravcu bojkota čine logičnim.

"Bio sam jesenas ovde i mogu slobodno reći da odavno nisam video tako lepu, a tako zapuštenu zemlju kao što je Srbija. Budući da sam potekao s planine, znam šta znači kada je njiva uzorana, a livada pokošena", rekao je vladika Grigorije, u intervjuu za Blic, na pitanje na šta mu liči Srbija u osvit izbora.
Govoreći o protestima u Crnoj Gori zbog Zakona o slobodi veroispovesti, on je rekao da "niko, ko je iole pratio situaciju, nije bio toliko slep da ne primeti kako je ispočetka vlast u Srbiji bila direktno na strani (predsednika Crne Gore Mila) Djukanovića".

"Insistirano je na nemešanju, uz naglasak na tome da je to stvar države Crne Gore i slično. Bilo je jasno da se ime moćnog političara Mila Djukanovića ne sme pomenuti i nije ga pomenuo niko iz vladajuće strukture", rekao je vladika Grigorije.

Medutim, kako je dodao, "u nastavku zbivanja, pošto su rasle litije, a s njima i dostojanstvo naroda, došlo je do preumljenja" i "sada nema napada na Djukanovića, ali nema ni napada na mitropolita Amfilohija i na Crkvu i litije".

"To se očigledno vlasti u Srbiji ne bi isplatilo jer bi je isuviše mnogo košalo. Vlast u Srbiji je shvatila da 'raja koja je nikla k'o iz zemlje trava' može i njima da se dogodi i ne samo u Srbiji već i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji...", rekao je vladika Grigorije, napominjući kako nije moguće zatreti ljudsku slobodu.

"To je očigledan znak da se završava jedna epoha. I to nije samo epoha Djukanovića, to je epoha i Josipa Broza, ako hoćete, i epoha kralja Nikole. Završava se epoha autokratskih vladavina, koje traju po 30, 50, 60 godina i koje su naš narod unazadile i unesrećile", rekao je vladika Grigorije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.