AAA

IZJAVA-DANA | 17.03.2020 12:35 > 17.03 12:35

Djordje Vukadinović: Režim praktično ubio politički život u Srbiji

Režim je objektivno i praktično ubio politički život u Srbiji, a ova aktuelna situacija sa pandemijom korona virusa je to samo dodatno ogolila, ocenio je Djordje Vukadinović, samostalni poslanik i glavni i odgovorni urednik "Nove srpske političke misli".

"Poznato je šta ja mislim o bojkotu, a pogotovo o načinu na koji je zakazan osam-devet meseci pre samih izbora. Medjutim, činjenica je i da izbori u ovom trenutku i ovakvim uslovima nemaju nikakvog smisla", izjavio je Vukadinović za "Danas".
On je naveo da misli da skoro nema sumnje da će izbori biti odloženi i da je pitanje samo na koliko.

"Ove prve najave predsednika Vučića u kojima se pominje desetak dana prosto nisu realne. Ako je reč samo o tome, onda je bolje da ih i ne pomeramo. Uostalom, stručnjaci upravo za kraj aprila predvidjaju vrhunac zaraze, nakon čega se, u optimalnom slučaju, može očekivati stišavanje. Stoga se, verovatno, kao najraniji termin može računati na početak juna. To iz medijskih razloga. Ali nije isključeno da psihološki i politički razlozi nametnu i opciju odlaganja za jesen. No, mislim da bi takva odluka već zahtevala širi društveni i politički konsenzus" zaključio je Vukadinović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.