AAA

IZJAVA-DANA | 28.03.2020 13:00 > 28.03 13:00

Siniša Kovačević: Račun ćemo praviti kada ovo prodje

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da "kreveti na Sajmu deluju jezivo i da je vlast uspela da uplaši i upozori", ali je uspela, kako je rekao, i da neke ljude koji će osetiti znake zaraze korona virusom odvrati od obraćanja lekarima za pomoć, jer bi mogli da budu smešteni na Sajam.

"Nije mi jasno gde će ti nesrećnici koje će slagati tamo mokriti, prati ruke, zube, kako će se presvlačiti i dozivati sestre. Svakako su uspeli da, ukoliko neko i primeti kod sebe znake korone, neće tražiti lekarsku pomoć. Ali, moguće je da ja nisam u pravu. Imam problem sa svim što radi ministar vojske (Aleksandar Vulin)", rekao je Kovačević u intervjuu listu "Danas".
Upitan o tvrdnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je pogrešio kada dozvolio gradjanima Srbije da se vrate iz inostranstva, Kovačević je odgovorio da predsednik "previše govori iz prvog lica jednine".

"Ko je on da stane na prag Srbije i odlučuje ko može a ko ne u otadžbinu? Svako ko ima srpski pasoš ima i pravo pod srpsko nebo", rekao je Kovačević.

"To što su se oni, kada je trebalo da se spremaju, dovedu lekare na granične prelaze, obezbede dovoljan broj testova, ogranizovan transfer do mesta boravka, nadgledanje samoizolovanih i izolovanih, sprdali i za…vali, keserili se kao pijanac na roštilj kad je virus proglašavan manje opasnim od upale prostate, kad su podrigivali i pravili viceve na račun nečega što danas proglašavaju opasnošću biblijskih razmera, njihova je greška zbog koje će gazda poslati po račun", istakao je Kovačević.

Na pitanje da se u komentarima u javnosti smatra da je dobro što je zavladao strah kod penzionera jer bi bila puna groblja da nije tako, Kovačević je odgovorio da je "dirljiva Vučićeva briga za vlastito biračko telo".

"Teško onom ko vlada strahom. Starost nije teško uplašiti, ali nije je teško ni urazumiti. Obiće mu se ovaj starački, nagutani strah o glavu, živi bili pa videli. Više ne pomažu fraze mili moji, najmiliji, vi ste oslonac nacije i države, u vas imam najviše poverenja… Taj je krčag ovom stigmatizacijom starosti i bahatošću zauvek razbio", rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je u ovom trenutku "osnovni zadatak svakog gradjanina" da preživi i sačuva sebe i svoje.

"Račun ćemo praviti kada ovo prodje. Valjan račun… I ovo će uskoro biti onomad. A kad se završi i kad preteknemo, a hoćemo, ili pošteni izbori ili nema odlaska sa ulica i trgova dok skroz ne ozdravimo. Ovo nije život, ovo je životinjanje. Pa ili zlo ili mi", zaključio je Kovačević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.