AAA

IZJAVA-DANA | 31.03.2020 10:00 > 31.03 10:00

Dragan Velikić: Sve je podredjeno predizbornoj kampanji vladajuće kaste

Pisac Dragan Velikić je ocenio da je, kada je reč o institucijama, stanje pogoršano od uvodjenja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

On je za "Danas" naveo da je novinarstvo gotovo u potpunosti ugušeno i da "redakcije unisono prenose ono što vrh vlasti izgovori na konferencijama za medije".
"Da ne pominjemo svakovečernji direktni prenos monodramisanja jednog izuzetno lošeg glumca koji se dočepao kamera. A nema nikoga da ga zaustavi, da mu kaže da povremeno i za pojas zadene. Tokom tih solilokvija, novinari kojima je opšte dozvoljeno da postavljaju pitanja sasvim očigledno izgovaraju tekstove prosledjene od strane kojoj su pitanja upućena. Šta reći kadija te tuži,kadija ti sudi. Odvratno ih je slušati i gledati, te tzv. novinare RTS-a, Pinka, Studija B i ovog sramnog, lažnog, novog B92. Ukinuta je institucija redakcije i novinarskog delovanja. Sve je podredjeno konstantnoj predizbornoj kampanji vladajuće kaste", rekao je Velikić.

Pisac je ocenio da je "samo na nama da li ćemo nešto naučiti iz svega ovoga".

"Hoće li nama mama i tata biti krivi za sve životne neuspehe ili ćemo preuzeti dizgine svog života u sopstvene ruke i odgovornost za njega? Ovaj svet nema nikoga do nas. Ako ga prepustimo tim pajacima koji za velike novce, NAŠE novce, uništavaju naše živote  pa ko nam je kriv kad se sve smandrlja u provaliju koja nama, običnim ljudima, nikako ne odgovara" ocenio je Velikić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.