AAA

IZJAVA-DANA | 13.04.2020 09:05 > 13.04 09:05

Milan Ćulibrk: Vlast urušava institucije i tokom vanrednog stanja

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk ocenio je da institucije i procedure moraju da se poštuju, ali da se one sve više urušavaju ponašanjem predstavnika vlasti.

On je gostujući u Utisku nedelje ocenio i da kada je uvedeno vanredno stanje novinari postavljali pitanje da li je ono uvedeno na način propisan Ustavom.
"Već smo uništili 90 odsto (institucija) pre vanrednog stanja, u njemu ćemo uništiti i ovo što je preostalo... I kada bude proglašen kraj vanrednog stanja, mi nećemo znati šta je normalno... Mi živimo u vanrednom stanju već godinama, samo snižavamo prag", naveo je Ćulibrk.

On je dodao i da novinari imaju pravo da greše, da kažu ako vlast greši, kao i da će NIN u sledećem broju pisati da li bezbednosne institucije rade poštujući propise.

"Kada (premijerka Srbije Ana Brnabić) predsednika nazove šefe... ona urušava institucije. Moraju se poštovati procedure", rekao je Ćulibrk, i kao primer naveo da je prvi potpis na uredbama vlade donetim pre nekoliko dana bio potpis predsednika Aleksandra Vučića.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.