AAA

IZJAVA-DANA | 07.05.2020 10:00 > 07.05 10:00

Vesna Rakić Vodinelić: Autokratija u Srbiji na pragu da postane diktatura

Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union u penziji Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da je "autokratija koju imamo u Srbiji na pragu da postane diktatura".

Ona je za "Danas" izjavila da je izveštaj "Fridom hausa" ne iznenadjuje zato što "mi, koji živimo u Srbiji, svakodnevno možemo da gledamo propadanje demokratije i porast autoritarizma".

"To nije vezano samo za vanredno stanje povodom pandemije korona virusa, iako se možda sada najviše ispoljilo, ali mnogo pre toga vlast se selila tamo gde je moćni čovek, a to je Aleksandar Vučić", rekla je Rakić Vodinelić.

Kako je navela, "dok je bio premijer, najveća moć je bila skoncentrisana  u Vladi, sada kada je predsednik Republike, on prekoračuje svoja ovlašćenja".
Ona je rekla  da je "taj čitav period u kome Srbija pada u kontinuitetu po pitanju demokratije vezan za Vućićevu vlast".

"Čim je postao prvi potpredsednik Vlade Srbije, uspostavio je svoju ličnu vlast u malo užem domenu, pa je taj domen neprestano proširivao. To je dovelo do toga da je autokratija koju imamo u Srbiji na pragu da postanje diktatura", rekla je Rakić Vodinelić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.