AAA

IZJAVA-DANA | 21.05.2020 09:35 > 21.05 10:59

Patrijah Irinej: Obradović radi šta hoće, nije bilo razloga da ga posetim tokom štrajka gladju

Patrijarh srpski Irinej izjavio je da nije bilo razloga zbog kog bi posetio predsednika Pokreta Dveri Boška Obradovića, tokom jedanaestodnevnog štrajka gladju ispred Skupštine Srbije, zato što se Obradović nikad sa njim nije savetovao ni razgovarao o svojim planovima i postupcima, nego uvek radi šta hoće i na svoju ruku.

"Najpametnije što je uradio to je što je počeo štrajk gladju, jer se tu smirio da razmisli o svemu", rekao je patrijarh Irinej za "Danas".

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) potvrdio je da je primio pismo Dveri koje mu je upućeno zbog Obradovićevog štrajka gladju, koji je juče prekinut.

"Danas" navodi da ni pre deset godina patrijarh Irinej nije javno podržao štrajk gladju tadašnjeg opozicionog lidera i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića, smatrajući da to "nije hrišćanski čin".

Na ubedjivanje vladika koje su Nikolića obilazile u bolnici, patrijarh je kasnije ipak pristao da ga primi, pošto je tadašnji predsednik SNS štrajk gladju prekinuo na Vaskrs 2011. pričestivši se u beogradskoj Sabornoj crkvi, posle čega je "prešao" na uskršnja jaja u Patrijaršijskom dvoru na prijemu kod poglavara SPC.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.