AAA

IZJAVA-DANA | 08.06.2020 08:45 > 08.06 08:50

Djordje Vukadinović: U parlament će ući samo oni koji su u Vučićevoj milosti

Samostalni poslanik Djordje Vukadinović ocenio je da će rezultati predstojećih parlamentarnih izbora zavisiti isključivo od "procene i milosti" predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

On je gostujući u Utisku nedelje ocenio da će u parlament ući "samo ko Vučiću treba u paramentu" i da se strankama i pokretima koji će učestvovati na izborima, "iako možda imaju najbolju nameru, raduje samo Vučić".
Vukadinović je dodao da je bojkot parlamenta sadašnjih članica Saveza za Srbiju bio "greška", ali da je bojkot izbora trenutno "najbolja opcija" s obzirom da su izborni uslovi "šest puta gori nego što su bili".

"Bojkot je loša opcija, ali nema bolje opcije, to je očajnički potez... Ja nisam nikakav Če Gevara, nisam revolucionar, smatram da više mogu da uradim u parlamentu, ali da trčim trku koja će, ako ništa, izgledati kao prethodne četiri godine, neka hvala", rekao je Vukadinović.

On je ocenio i da je rekao da je pretnja bojkotom davala rezultate dok je bila kredibilna, odnosno da je mogla da da više rezultata da je opozicija istrajala u bojkotu.

"(Vučić) je pristao na ustupke, doveo evroparlamentarce... Zajednički nastup opozicije u ignorisanju (vlasti) bi bio dobar da je opozicija istrajala u bojkotu", naveo je Vukadinović.

Dodao je i da su na održavanju izbora prevashodno insistirale Sjedinjene Američke Države, čiji je ambasador prvi pomenuo 21. jun kao datum kada bi izbori trebalo da budu održani.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.