AAA

IZJAVA-DANA | 10.06.2020 12:15 > 10.06 12:15

Aleksandar Obradović: Jedva čekam da me suoče sa dokazima da sam špijun i strani plaćenik

Uzbunjivač iz vojne fabrike Krušik u Valjevu Aleksandar Obradović izjavio je da je siguran da u tužilaštvu rade mnogi časni i stručni ljudi i da će konačno iskoračiti bar jedan tužilac koji će imati hrabrosti da temeljno ispita sve njegove navode o malverzacijama prilikom izvoza naoružanja.

"Jedva čekam da me suoče sa svojim 'dokazima' da sam špijun, izdajnik, strani plaćenik. Isto tako, iako jedan deo gradjana smatra da ovo što sam uradio sadrži elemente nekog herojskog dela i mene vide i 'slave' kao heroja, ja uopšte ne mislim tako. Ne preispitujem svoje postupke, čvrsto stojim na zemlji, šetam uzdignute glave i svakoga mogu da pogledam u oči", izjavio je Obradović u intervjuu za portal Direktno.rs.
Obradović je dodao da je od advokata dobio informaciju da je na "posebnim merama", odnosno da se nadgledaju njegovo kretanje i komunikacija ali da on nema ništa protiv da nadležne službe rade svoj posao.

"Običan sam čovek koji ni pre otkrivanja samog slučaja, a ni sada, nije radio ništa što bi trebalo da bude predmet njihovog interesovanja. Ne osvrćem se za sobom i uz sve okolnosti pokušavam da živim što normalnije i da izbegavam sudar s paranojom", rekao je on.

Govoreći o situaciji u zemlji, Obradović je ocenio da su poslušnici, ulizice, klimači glavama i nemi posmatrači danas na mnogo većoj ceni, ali da je i dalje sve na individualnoj odluci svakog pojedinca da li će pružiti otpor ili će ostati talac vlastitih kočnica i nametnutog sistema vrednosti.

Obradović je dodao da je afera Krušik dobila i medjunarodnu pažnju i da je pretila da uzdrma vlast, zbog čega su se i predsednik i premijerka uključili u odbranu neodbranjivog.

"Svaka vlast strepi od istine, ali ima resurse, mehanizme i medije da svoju istinu nametne. U zemlji u kojoj ne funkcionišu institucije najbitnije je ko i gde svoju istinu izgovara. Ceo niz izjava u tom periodu, kako predsednika, tako i premijerke bio je ispod svakog nivoa i nije bio u duhu vrednosti kojih bi se najviši i najodgovorniji državni funkcioneri trebalo pridržavati", naveo je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.