AAA

IZJAVA-DANA | 13.06.2020 09:55 > 13.06 10:02

Ana Brnabić: Izbori moraju da budu održani

Premijerka Ana Brnabić rekla je da predstojeći izbori moraju da budu održani, da pomeranje u septembar zbog korona virusa ne bi "suštinski promenilo ništa", a da bi takvo odlaganje sprečilo Vladu Srbije da radi, odnosno da ima pun legitimitet.

Ona je na TV Pink ocenila da opozicija koja bojkotuje izbore nije iskoristila četiri godine da kreira politički program i da ga predstavi gradjanima, zbog čega se sada "nadaju da će se brojevi novozaraženih (korona virusom) povećavati".

"Nadaju se da će korona ponovo biti na njihovoj strani... Prvo su nas kritikovali što (Vlada Srbije) ne uvodi vanredno stanje, kasnije su kritikovali restriktivne mere, sada kritikuju ukidanje tih mera", dodala je Brnabić.

Ocenila je da je porast brojeva potpuno normalan i očekivan, s obzirom da je privreda počela da radi a da su ljudi zaboravili na vanredno stanje.

"Kada danas pričate o sedamdesetak novozaraženih i sada, to je potpuno drugačiji slučaj, sada vidite da smanjujemo broj bolnica, da se lekari vraćaju svojim normalnim poslovima i da se ne povećava broj obolelih na respiratorima. Po broju testiranih na 100.000 gradjana smo prestigli i Sloveniju, koja je bila daleko ispred svih u regionu, a ako ovako nastavimo za dva-tri dana ćemo prestići i Češku", kazala je Brnabić.

Komentarišući ocene da je "advokat" sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, za koga mediji prenose da je više puta fotografisan sa pripadnicima navijačkih grupa povezanih sa kriminalom, Brnabić je kazala da će se boriti za njega, a da je to deo političke kampanje koja se u Srbiji nije dešavala "ni u najgora vremena".

Ocenila je i da to što je Danilo Vučić četiri puta slikan sa navodnim pripadnicima kriminalnih klanova znači da novinari "u svakom trenutku znaju sa kim je" i da je zbog toga "ozbiljno bezbednosno ugrožen".

"Postoje mediji koji dele gradjane na gradjane prvog ii drugog reda. Ti mediji nisu kredibilni... Nije važno u pitanju koji je političar koje provinijenicije, ne želim da im napadaju decu. Dete Aleksandra Vučića nema jednako pravo na privatnost i emociju kao dete Dragana Djilasa, to nije fer, to nije normalna država", rekla je Brnabić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.