AAA

IZJAVA-DANA | 24.07.2020 10:50 > 24.07 10:50

Nenad Čanak: Dodik politički kamen o vratu Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zahtevao je danas od Vlade Srbije i njene predsednice Ane Brnabić da javnosti saopšti koliko je ove godine novca poreskih obveznika Srbije izdvojeno za finanasiranje vlasti Milorada Dodika u Banjaluci.

"Da li je to Dodik, koji je politički kamen o vratu Srbije, postao i stalna budžetska stavka gradjana Srbije? Koliko je novih bolnica moglo biti sagradjeno u Srbiji za godišnji iznos budžetskih sredstava koje je Vlada Srbije prebacila radi finansiranja bankrotiranog entiteta u susednoj državi", naveo je Čanak u saopštenju.
On je pitao Vladu Srbije da li su milionski iznosi koji se izdvajaju iz budžeta "redovni reket koji Srbija plaća Putinovom režimu, kako bi održavala na površini Republiku Srpsku, najveći ruski nosač aviona na Zapadnom Balkanu".

"Juče iznetim stavovima da će uskoro doći do ponovne promene granica na Balkanu i stvaranja velike Srbije, Milorad Dodik je po ko zna koji put pokazao neodgovornost i politički ekstremizam. Poručujemo mu ono što i sam zna granice se ne menjaju bez ratova i sukoba", naveo je Čanak.

Poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Srbija nije garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao što on neprestano ponavlja i ističe.

"Srbija i Hrvatska su potpisnice Dejtonsko-pariskog mira kao učesnice u medjunarodnom sukobu na teritoriji Bosne i Hercegovine. Garanti Dejtona se nalaze u Upravnom odboru Veća za implementaciju mira", kazao je Čanak.

Postavio je pitanje Savezu za Srbiju, kojeg je nazvao "proruskom opozicijom", da li vide bilo šta problematično u "ratnohuškačkim porukama mržnje koje su juče poslate iz Banjaluke".

"Do mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu se može doći samo istinom koju LSV traži od predstavnika i vlasti i opozicije u Beogradu", naveo je Čanak.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.