AAA

IZJAVA-DANA | 13.09.2020 12:30 > 13.09 12:30

Miroslav Parović: Neka me policija uhapsi

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Slobodari Miroslav Parović izjavio je danas da su čelnici policije obavestili javnost da je policija vrhunski profesionalno sprovela istragu o brutalnom prebijanju momka u Novom Sadu bez sramote što je osumnjičeni najverovatnije uspeo da napusti Srbiju.

"Za čelnike policije nikakav problem nije to što su potragu za osumnjičenim započeli tek 20 dana od dogadjaja", naveo je Parović u saopštenju.
Parović je rekao da je on "taj političar" koji je objavio snimke brutalnog prebijanja s ciljem da javnost Srbije upozna da "društvo i država klizaju u divljaštvo u kojem kriminalne bande povezane sa vlasti odlučuju o životu i smrti".

"Narodski rečeno, ganjajući lisicu isterao sam vuka jer kada se javnost podigla i izvršila pritisak na institucije postalo je vidljivo da je bez dileme u ovom slučaju bilo zataškavanja i prikrivanja krivičnog dela što je i potvrdilo opravdanost mog političkog čina pritiska na vlast", naveo je Parović.

On je kazao da je simptomatično i to što, kako je rekao, "vrhunski profesionalci" koji vode policiju nisu osetili potrebu da ga kontaktiraju i pitaju odakle mu snimci i zašto ih je javno objavio.

"Siguran sam takodje da nisu izvršili ni procenu ugroženosti moje bezbednosti i bezbednosti moje porodice jer kao 'profesionalci' oni jako dobro znaju u kakav sam osinjak dirnuo", rekao je Parović.

Zbog svega toga, kazao je, da bi policiji olakšao istragu o ovom i drugim teškim krivičnim delima koje nisu rasvetlili odlučio je da se sam preda.

"Neka uhapse mene kada već ne hapse kriminalce", rekao je on.

Direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić saopštili su da je policija od 24. avgusta radila na rasvetljavanju slučaja u Novom Sadu i da nije bilo prikrivanja, već da se u interesu istrage procenjuje da li treba objaviti detalje.

Šušnjić je u pisanoj izjavi naveo i da su "ne samo netačni već zlonamerni i tendenciozni pokušaji pojedinih političara i medija da obmanu javnost tvrdnjama kako je policija nešto htela da sakrije".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.