AAA

IZJAVA-DANA | 17.12.2020 09:40 > 17.12 09:40

Milan St. Protić: Vučić i njegovi satrapi su vladavina beslovesnog bašibozuka

Bivši ambasador Jugoslavije u Vašingtonu i Srbije u Bernu Milan St. Protić izjavio je da će predsednik države Aleksandar Vučić vladati dok god se dovoljan broj ljudi u Srbiji ne pobuni i ne odluči da ga smeni.

"Ali ne radi se ovde o pukoj smeni jednog čoveka. Smenimo njega, pa nam se nametne isti. Ovde se radi o promeni sistema, i to ne samo političkog nego vrednosnog, pre i iznad svega", rekao je Protić za novi broj nedeljnika NiN.
Govoreći o Kosovu, on je ukazao da "ostaje mogućnost eventualnog aranžmana – stolica u UN za članstvo u EU, istovremeno".

"Takav plan se ovde osudjuje kao najgora jeres i neoprostiva izdaja. A u stvari, jeste jedina realna politika u datim okolnostima. Nije realno da će se Kosovo ikad vratiti u ustavnopravni okvir Srbije", rekao je Protić.

On je istakao da Vučić "taktizira zato što nema nikakvu ideju ni o Kosovu, ni o Srbiji. Kraj Ibi".

"Ali, iskreno govoreći, on je prava mera današnje Srbije. Nema ni hrabrosti, ni uma, ni znanja, za ma kakav iskorak u ma kom smislu. On, njegova partija, njegovi satrapi – to je vladavina bašibozuka. Beslovesnog bašibozuka", naveo je Protić.

On je rekao i da se "antifašistima nazivaju oni što su s Nemcima potpisali marta 1943. memorandum o zajedničkim ratnim akcijama, oni što su leteli nemačkim avionima, vozili se nemačkim automobilima i slobodno šetali po Pavelićevom Zagrebu usred Drugog svetskog rata".

"Oni što su u Srbiji za godinu dana (1941/45) pobili najmanje 80.000 vidjenih Srba. Oni što su zatirali sve što je srpsko. I običaje, i dostignuća, i ljude. Kako su skončali, i od čije ruke, major Gavrilović, vojvoda Bojović, Milutin Milanković, Žanka Stokić. Znate li?", rekao je Protić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.