AAA

IZJAVA-DANA | 28.04.2021 12:55 > 28.04 12:57

Aleksandar Vulin: Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spreči priznanje Кosova. Samo on to može i samo on to sme.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zatražio je danas od predsednika države Aleksandra Vučića da se "žrtvuje još jednom i odbije svaki razgovor o non-pejperu i o priznanju Кosova" kao i da "odmah raspiše vanredne izbore kako bi nacija rekla šta misli o priznanju Кosova, ali i da tako omogući svim strankama da izadju pred Srbiju i pokažu od čega su i za koga su".

"Tražim od predsednika Vučića da odbije razgovor o priznanju i da velikim silama koje su pisale non-pejper saopšti da se rešavanje pitanja Кosova i Metohije ne može pronaći bez rešenja za Republiku Srpsku i za nacionalno pitanje Srba u celini", rekao je Vulin, u pisanoj izjavi, koju je preneo Pokret socijalista, čiji je predsednik.
On je naveo da je "potpuno svestan da, ukoliko predsednik Vučić odbije inicijativu velikih sila, da to vrlo lako može da bude njegova poslednja borba".

"Ako hoće konačni sporazum, neka velike sile predlože i konačno rešenje srpskog nacionalnog pitanja u celini, a ne u jednom delu srpskog sveta.Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spreči priznanje Кosova. Samo on to može i samo on to sme. Tražim mnogo, ali imam i od koga", Vulin.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.