AAA

IZJAVA-DANA | 21.07.2021 12:25 > 21.07 12:25

Pre devet godina nisam mogao da letim helikopterom jer osim M-17 nismo imali nijedan... a sada ima čime da se leti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio danas da kritike dela opozicije što je državna kompanija Telekom Srbija kupila prava na emitovanje engleske Premijer lige predstavljaju "lob varijantu".

Vučić je za televiziju Pink rekao i da je cena po kojoj je Telekom kupio ta prava tolika jer su "(vlasnik SBB Dragan) Šolak i (lider Stranke slobode i pravde Dragan) Djilas u prvom krugu ponudili više", ali to, kako je naveo, "nisu uradili u drugom krugu".
"Čitav taj deo političke scene u stvari je takozvana lob varijanta ako nam prodje nešto da mi iskonstruišemo i imamo pare za sebe a ako nam ne prodje, da posebno nekog ko ima deo državnog kašpitala i ne propusti utakamicu... već se bore za svoje mesto pod suncem onda njih treba staviti na stub srama", rekao je on.

Vučić je rekao da oni koji kritikuju Telekom i ne znaju kolika je cena televizijskih prava na Premijer ligu.

"Kažu kolika je cena, zašto je cena visoka kolika god da je a ne znaju koliko je tačno para dato", rekao je on.

Vučić je naveo da je cena tolika zato što je "Šolak i Djials su u prvom krugu ponudili više para za tu istu Premijer ligu". "Da znate da su ponudili više para u prvom krugu e onda u drugom krugu nisu ponudili više para i propao biznis, propalo još para i sad Vučic je kriv... i prihvatamo, ja sam kriv", rekao je on

Državna kompanija Telekom Srbija otkupila je prava za televizijski prenos fudbalske Premijer lige Engleske na kanalu Arena sport za 100 miliona evra po sezoni u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport klub, saznala je juče agencija Beta.

Kako je Beta saznala u izvorima bliskim pregovorima, za svih šest sezona biće plaćeno 600 miliona evra, iako je dosadašnja cena bila znatno niža.

Vučić je odbacio navode pojedinih medija i da Premijer liga , saradnjom s Telekom pomaže u rušenju "bastion demokratije" u Srbiji.

"Kažu Premiejr liga (je) saradnik u rušenju demokratija... a ja sedim s gazdama Aston Vile, Liverpula Totenhema svaki dan i gledamo kako Šolaka i Djilasa da srušimo i ništa drugo u životu ne radim ... a oni zli fudbaleri i ja smo se dogovorili da ih ugasimo", ironično je prokomentarisao Vučić.

On je negirao navode pojedinih medija da je na nedavni skup Srpske napredne stranke u Nišu išao helikopterom, te istakao da nikada nije koristi helikopter u stranačke svrhe.

Vučič je rekao da u Niš, jer je tada bilo loše vreme, nije ni mogao da leti helikopterom. Dodao je da se let helikopterom i ne može sakriti jer se, kako je naveo "sve snima i tu je uvek desetak ljudi".

"Pre devet godina nisam mogao ni da letim helikopterom jer osim M-17 nismo imali nijedan... a sada ima čime da se leti", rekao je on.

Vučić je naveo "naročito na istok Srbije, gde nema auto puteva leti helikopterom" i da su to "državne stvari"

"Taj helikopter nije luksuzan već onaj koji služi za transport vojnika ali na stranačke supove nisam (leteo) i nikada neću", rekao je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.