AAA

IZJAVA-DANA | 03.08.2021 18:05 > 03.08 18:27

Vulin: Krivičnim prijavama protiv sebe se branimo od optužbi Djilasa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su danas protiv njega i predsednika države Aleksandra Vučića podnete krivične prijave tužilaštvu jer se tako brane od optužbi koje se mogu čuti "u delu javnosti pod kontrolom Dragana Djilasa", iako "policija i tužilaštvo znaju da su to gluposti".

"Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije, od toga ćemo se braniti na sve zakonom dozvoljene načine", izjavio je Vulin, za B 92, povodom krivičnih prijava koje su protiv njega i Vučića podneli potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Djordje Кomlenski.

On je rekao da postoje u Srbiji političari i mediji koji "politizuju" slučaj kriminalnog klana Veljka Belivuka da bi "na prvom mestu povredili Vučića i njegovu porodicu ali i Srbiju".
"Кakva je Srbija zemlja u kojoj je šef države i šef mafije, a ministar unutrašnjih poslova drži klanicu u Ritopeku, kako nas napadaju. U takvoj državi nema investicija, ona ne može da brani Кosovo, niti Republiku Srpsku", naglasio je Vulin.

Na podećanje kako je rekao da prihvata da ide na poligraf i pitanje da li će ga tužilaštvo pozvati, on je rekao da se "raduje tom trenutku" .

"Ja baš i nisam neki veliki miljenik zapadnih službi a pogotovo zvaničnih politika mnogih zapadnih država. Da postoji trag sumnje ili dokaza da sam na bilo koji način bio umešan u bilo šta protivzakonito da li mislite da to ne bilo objavljeno na naslovim stranama svih medija", rekao je Vulin.

Vulin je ponovio da je hapšenje grupe Belivuka uspeh srpske službe, policije i tužilaštva i naglasio da FBI "nije konkretno učestvovao u bilo čemu što ima veze sa hapšenjem Belivukovog klana".

On je rekao i da je zvanično, preko ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu, zatražio odgovor da li je FBI radio bilo kakvu operativnu obradu ove kriminalne grupe.

"Zvanično sam se obratio ambasadi SAD da ih zamolim da proslede FBI, kako bi nam ta agencija odgovorila da li imaju bilo kakvu operativnu obradu ili saznanje, koje mi u ministarstvu unutrašnjih poslova nemamo, da su oni radili ovu grupu", rekao je Vulin.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.