AAA

IZJAVA-DANA | 29.08.2021 17:00 > 29.08 17:00

Aleksandar Vulin: Srpski svet je jedinstven politički narod


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Stričićima na Manjači, u Republici Srpskoj (RS), da Srbi, "ne preteći nikome, stvaraju zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom".

"Jer to je srpski svet, jedinstven politički narod koji o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto bez obzira gde traje, bez obzira gde živi. Кada mislimo jedni na druge i jedni o drugima, kada nas svaka rana boli, kada nas svaki uspeh raduje", istakao je Vulin, koji je zajedno sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorado Dodikom obišao Centralnu manifestaciju "56. Кočićevog zbora".
Kako je rekao, "gde god Srbin da živi mora da zna da Srbija brine o njemu i da će brinuti o njemu", kao i da će RS biti branjena onoliko koliko i Srbija dok nju vodi predsednik Aleksandar Vučić.

"I tako kada nam kažu da će nam nametnuti zakon po kome ćemo morati da mislimo kako nam kažu o lažnom genocidu u Srebrenici, mi odgovorimo jedinstvom. Кada nam kažu i nametnu obavezu da spustimo glavu i prestanemo da mislimo kao jedno o sebi, mi odgovorimo jedinstvom. Кada god nam kažu da će drugi odlučivati o nama, a mi budemo jedno od Beograda do Banjaluke i svuda gde Srbi žive, onda je srpski narod nepobediv", istakao je Vulin, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.