AAA

IZJAVA-DANA | 23.09.2021 12:15 > 23.09 12:15

Vulin: Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen da se izbegne krv

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića povukao iz procedure Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima koji je naišao na velike kritike opozicije i stručne javnosti i dodao da je tako želeo da "izbegne krv na ulicama Beograda".

"Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.
On je dodao da je povlačenje tog nacrta njegov lični poraz i da će za to snositi posledice, ali da će nastaviti da se bori za bezbednu Srbiju uprkos "agentima i njihovim finansijerima".

"Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda", saopštio je Vulin.

Ministar je dodao da bi pravno regulisanje postavljanje kamera koje bi prepoznavale lica i siluete nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, ali da je to rešenje napadnuto od "svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca".

"Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i gradjani će biti mnogo nesigurniji. Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za gradjane EU označeno je kao represija za gradjane Srbije", naveo je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.