AAA

IZJAVA-DANA | 22.10.2021 14:55 > 22.10 15:03

Dragan Vasiljković: 'Kad ne mogu na tatu, onda udaraju na sina.'

Osnivač Fondacije "Kapetan Dragan" Dragan Vasiljković izjavio je danas da je sin predsednika Srbije Danilo Vučić "jedini" član te porodice koga je "ikada igde" upoznao i to na dočeku posle izlaska iz hrvatskog zatvora.

Vasiljković je kazao da je Danilo Vučić bio deo delegacije koja ga je sačekala po izlasku sa "ničim zaslužene robije" u Hrvatskoj.
"U ime nekoliko hiljada Srba, dobrim delom navijača Crvene zvezde hteli su da naprave veliki doček kakav dolikuje njihovom heroju jer ja sam za mnoge Srbe ipak heroj a mogu biti ratni zločinac samo za srbomrsce i izdajnike", kazao je Vasiljković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Komentarišući navode pojedinih medija da je dobio veliku sumu novca od sina predsednika Srbije, Vasiljković je rekao da je to "toliko tipično za izdajnike".

"Kad ne mogu na tatu, onda udaraju na sina. Od Danila nisam dobio ništa. Možda je stavio pet ili 10 evra u vreću novca koju su mi uručili a najveća donacija je iznosila 500 evra i to je dao moj prijatelj iz Australije", rekao je Vasiljković.

Dodao je da je jedini zvaničnik Vlade Srbije sa kojim sreo ministarka pravde Maja Popović sa kojom je razgovarao o srpskim zatvorenicima u hrvatskim zatvorima.

"Posle tog sastanka uspeli smo da izvučemo devetoro Srba koji su bez ikakvih dokaza trunuli u hrvatskim zatvorima. Mislim da država ni blizu ne radi dovoljno da pomogne tim herojima ali mi se čini da postoji raspoloženje da se nešto uradi", kazao je Vasiljković.

Dragan Vasiljković u martu 2020. godine izašao je iz zatvora u Hrvatskoj, gde je služio kaznu od 13,5 godina zatvora za ratne zločine.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.