AAA

IZJAVA-DANA | 07.12.2021 12:15 > 07.12 12:17

Vučić: Priština ne želi nastavak dijaloga, Viola fon Kramon samo olajava Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi nastavak dijaloga sa Kosovom ali da je Priština ta koja to ne želi.

"Mi to želimo i hoćemo i sporazum o nestalima da postignemo, ali je Priština ta koja to ne želi. Ne želi uopšte ni da razgovara sa nama", izjavio je Vučić novinarima nakon posete gradilištu objekata Beograda na vodi.
On je rekao da ne veruje da će Priština u ovom trenutku krenuti u neku ozbiljniju akciju protiv Srba na Kosovu ali da je tamošnja vlast pogazila sve dogovore koji su do sada postignuti sa medjunarodnom zajednicom.

Kao primer je naveo da je bio dogovoren proces izdavanja dozvola za posete, i da je Beograd dozvoljavao mnogima sa Kosova da posete centralnu Srbiju, ali da Priština nije dozvoljavala posetu direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću, čak ni onda kada mu je rečeno da će biti pušten da udje.

Komentarišući izjavu evroparlamentarke iz Nemačke Viole fon Kramon da Srpska pravoslavna crkva ne postoji već da postoje samo autonomne eparhije, Vučić je rekao da je tako nešto teško i komentarisati.

"Mi smo od Viole fon Kramon napravili veliku političku zvezdu. A ona se ni sa čim drugim ne bavi osim olajavanjem Srbije. Ništa drugo ne radi osim što radi protiv interesa naše zemlje. Šta god je rekla, činila je nešto protiv Srbije. Od toga da treba da budemo kažnjeni za genocid do toga da Kosovo treba da bude nezavisno", rekao je on.

On je rekao da svako pametan može da zaključi kako je došla do tog zaključka.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.