AAA

IZJAVA-DANA | 03.02.2022 18:20 > 03.02 18:22

Dodik: Izetbegović je gavran bošnjačke političke scene

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nazvao je danas lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića "gavranom bošnjačke političke scene".

"Bakir Izetbegović slavodobitno najavljuje sankcije Republici Srpskoj, čime indirektno priznaje da Republika Srpska nije deo BiH, jer ko bi se iole normalan radovao da bilo ko posegne za kažnjavanjem dela njegove zemlje", kazao je Dodik.

Komentarišući Izetbegovićeve navode da će RS biti uvedene ekonomske sankcije, on je ocenio da Izetbegović nema političke odgovore na politička pitanja, već želi svoje političke neistomišljenike disciplinuje tudjom silom i da to, kako tako, prikaže kao svoju političku pobedu.
"On i dalje živi na stereotipima iz devedesetih, ne shvatajući da se svet i odnosi u njemu promenili", kazao je Dodik.

Još je naveo da je Izetbegović zaboravio da "kažnjavanje ljudi u Republici Srpskoj gazi treću deceniju, ali da to nije pomoglo njegovom ostvarenju sna o islamskoj državi, koju zove funkcionalna BiH".

"Zato bih mu poručio da promeni pristup, da odustane od islamske države, prihvati da su Srbi i Hrvati jednako vlasnici zemlje koju on svojata i da više ne prijeti tudjom silom. U narodu postoji izreka za to šta on radi, ali strpiću se i usmeno mu je preneti kada ga sretnem", kazao je Dodik.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.