AAA

IZJAVA-DANA | 12.02.2022 13:25 > 12.02 13:25

Vulin: Srbija najbezbednija u regionu, Beograd nije bio sigurniji u prethodnih 40 godina

 Srbija je "najbezbednija zemlja u regionu, iako je najmnogoljudnija a Beograd nije bio sigurniji u prethodnih 40 godina", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ocenio je da je to rezultat "upornog i svakodnevnog rada svih službi bezbednosti, pripadnika MUP, Bezbednosno-informativne agencije i Vojske Srbije".
"Nikada nismo imali bolje rezultate u Upravi granične policije, nikada veće zaplene droga prošle godine preko devet tona, a samo u prva dva meseca ove godine skoro tonu. Nikada nismo imali bolje rezultate u borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, imamo izuzetan rad SBPOK-a koji vodi Ninoslav Cmolić", naveo je ministar za televiziju Hepi a preneo MUP.

Ocenio je da za razliku od "nekih drugih zemalja", organizovani kriminal u Srbiji nema političku podršku.

Govoreći o nabavci nove opreme za potrebe MUP, Vulin je najavio da će Srbija "prva u regionu" imati najmodernije vatrogasne helikoptere.

"Kupujemo novu opremu za policiju, automobile, povećavamo platu, uveli smo po prvi put posebne sistematske preglede kako bi imali najbolju zdravstvenu zaštitu, po prvi put smo povećali premiju osiguranja za sve pripadnike MUP-a, obezbedili bolje uslove rada", naveo je ministar.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.