AAA

IZJAVA-DANA | 07.05.2022 11:25 > 07.05 11:27

Djukanović: Vučićevo istorijsko obraćanje ozbiljnog državnika, Zapad se iživljava nad nama

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Djukanović izjavio je da smo u sinoćnjem nastupu predsednika Srbije  Aleksandra Vučića gledali "istorijsko obraćanje ozbiljnog državnika u kojem je svaku reč dobro odmerio".

"Vučić je pouzdan partner. Nećemo da uvodimo sankcije Rusiji, naš evropski put je takav kakav jeste zacrtan i to je to. I dok je on predsednik tako će biti", rekao je Djukanović za TV Hepi.

Djukanović je rekao da "mi nemamo na šta da uvedemo sankcije Rusiji, to su besmislice, to je samo čisto politička poruka koju Zapad traži iživljavajući se nad nama".

Kako je naglasio, Rusija ne bi imala nikakve štete od toga što bi joj Srbija uvela sankcije, "mi bi sami sebi uveli sankcije zapravo".

On je rekao da mu je muka da sluša zagovornike ulaska Srbije u NATO i izmišljanja kako je 'Vagner' imao ovde svoje specijalce.

"Postoji sukob minornih gupacija kod nas koje su apsolutno ili za NATO, ili su za Ruse, to je potpuno nenormalno, toliko šteti našoj zemlji, i jedni drugi, da je to suludo. Mi gledamo naš interes, mi gledamo Srbiju. Briga me i za Amerikance i za Ruse i za ne znam više koga, mi imamo naš interes", rekao je Djukanović.

Član Glavnog odbora Dragan Šormaz izjavio je za jučerašnje izdanje lista Danas da su pripadnici te paravojne ruske formacije učestvovali na demonstracijama u leto 2020. u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.