AAA

IZJAVA-DANA | 01.06.2022 21:05 > 01.06 21:11

Vesić: Vučić nije mogao da bira pred kojim će sazivom parlamenta polagati zakletvu

 Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), Goran Vesić, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić morao da položi zakletvu 31. maja jer mu je tada isticao mandat, i da nije mogao da bira pred kojim će sazivom parlamenta to uraditi.

Vesić je za TV B92 ocenio kao "glupu" primedbu dela opozicije koji je Vučića nazvao "političkom kukavicom" jer zakletvu za novi mandat nije položio pred novoizabranim poslanicima, medju kojima će biti i predstavnika opozicije.
"Na sednici (Skupštine) na kojoj se polaže zakletva, nema rasprave, o tome nema glasanja. Prema tome, ne znam koja je razlika pred kojim se sazivom parlamenta ona polaže. Jedino što možda neko od njih ne bi aplaudirao", kazao je Vesić.

Govoreći o aprilskom sastanku predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa, Vesić je ocenio da je "dobro što je Djilas razumeo da treba da razgovara sa Vučićem" i istakao da ne moraju da o svemu misle isto, ali da uvek mogu da pričaju".

"Možemo da pričamo oko nekih vrednosti koje su zajedničke, kao što je ulazak u EU, očuvanje Kosova i Metohije sa svima. Tako da je sa te strane dobro što je (Djilas) promenio svoju politiku. Ima i drugih ljudi koji su menjali politiku, pa su ili ulazili u našu stranku, ili saradjivali sa nama. Uvek je to dobro i to je dobro za političku scenu", kazao je on.

Ocenio je da je dobro što se polako menja klima na političkoj sceni, gde "zbog rejtinga" niko iz opozicije nije želeo da razgovara sa Vučićem, dodao da za tu promenu delom zasluge ima i Djilas.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.