AAA

IZJAVA-DANA | 21.06.2022 13:30 > 21.06 13:32

Brnabić: Ne vidim šta bi radnici Fijata tražili na ulici, a ne na pregovorima u Vladi

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da radnici Fijata mogu da pregovoraju o svojim zahtevima i da ne vidi šta bi oni tražili na ulici.

"Šta ja sad da radim ako neko želi da ide na ulicu, pre nego što želi da dodje da razgovara u Vladi Srbije", rekla je Brnabić novinarima, nakon otvaranja Implantološko-istraživačkog centra.
Ponovila je da su radnici Fijata pregovore napustili pre nego što su završeni i da su tvrdili da su pregovori propali.

"Ja ne mogu nikoga da nateram da razgovara ili da pregovara. Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam dan, noć, vikend", rekla je premijerka.

Brnabić je istakla da radnici o svojim zahtevima ne bi trebalo da sa njom razgovaraju preko medija, već lično.

Predstavnik Samostalnog sindikata fabrike za proizvodnju branika "Fijat Plastik" Zoran Miljković rekao je u ponedeljak da očekuju u utorak do 12 sati da im se javi premijerka i da ih obavesti koliko se radnika prijavilo za odlazak na rad Slovačku, kao i u vezi sa svim zahtevima, što je ranije i obećala na pregovorima u Kragujevcu.

"Oko zahteva nema pregovaranja, to je naše uporište. Ukoliko ne dobijemo pisane garancije, a sve mi se javlja da nećemo, onda u sredu krećemo za Beograd. Tačno znamo gde i šta ćemo da blokiramo, nastaje kolaps u Beogradu, staje cela Srbija", rekao je Miljković.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.