AAA

IZJAVA-DANA | 25.06.2022 18:10 > 25.06 18:11

Aleksandar Vulin: Stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti" i istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gde žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa "odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba".

"Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gde mi živeli", rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada, saopšteno je iz ministarstva.

Ministar je kazao da su se u Bukovcu okupili da bi "govorili svojim jezikom, pevali svoje pesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo".
"I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog sveta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dodju i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelepu decu i da shvate da su grdno pogrešili, jer Srba ima i srpskog sveta ima", rekao je on.

On je istakao i da je Novi Sad grad svih Srba i svih gradjana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da "niko nema prava da nas deli".

"Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih gradjana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas delite, srpski svet nas okuplja i objedinjuje", kazao je Vulin.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.