AAA

IZJAVA-DANA | 04.07.2022 18:55 > 04.07 19:10

Čučković: Svakodnevno se spremamo za zimu

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković izjavio je danas da se nova gradska vlast svakodnevno bavi predstojećom zimom koja će kako je naveo "biti jedna od najtežih u poslednjih 25 godina".

Čučković je rekao da gradjani ne treba da strahuju, ali kao što oni koji se greju na pelet sada nabavljaju pelet, tako i grad na ovako visokim temperaturama nabavlja grejanje za zimu.
"I grad se bori za pelet, nabavlja dizel za GSP i Lastu, mazut za grejanje kako bismo zimu dočekali spremni i tome smo podvećeni svakodnevno", rekao je Čučković na RTS-u i dodao da su uveli radnu subotu za sastanke sa svim predsednicima opština kako bi planirali sledeću nedelju.

Ponovio je apel da se racionalnije troši voda "kako bi je bilo za sve" i rekao da je osnovni zadatak gradske uprave da "smanji sekiraciju gradjana" i da se bolje živi u svih 300 naselja, bez obzira da li su gradska ili prigradska.

Čučković je naveo da se radi na smanjenju gužvi na auto putu, kao i na ulazima u grad, a za početak će se, kaže završiti put kako bi se od naselja Ivana Ribara brže izašlo na auto-put Miloš veliki.

Najavio je da će opština Obrenovac novog predsednika opštine birati na sednici 8. jula, a da će i Novi Beograd do kraja meseca dobiti novog predsednika opštine, pošto je dosadašnji, Aleksandar Šapić, postao gradonačelnik.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.