AAA

IZJAVA-DANA | 31.08.2022 17:15 > 31.08 17:15

Vulin o izjavi Zorane Mihajlović: Gnev ministarke rezervisan samo za prijatelje Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin optužio je danas potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović da ne reaguje na izjave kojima se od Srbije traži da prizna Kosovo ili "genocid" u Srebrenici i ocenio da je "njen gnev" kako je rekao, rezervisan samo za prijatelje Srbije.

Mihajlović je ranije danas ocenila da izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o Srbiji "nisu prijateljske" i da "dodatno otežavaju" medjunarodni položaj zemlje.
"Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvodjenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Rusije nije dovoljan", naveo je Vulin a preneo MUP.

Ocenio je da "nema izjava" u kojima ruski ministar "zloupotrebljava Srbiju" ali da ima "puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa".

"Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije", naveo je Vulin.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.