AAA

IZJAVA-DANA | 12.05.2016 14:30 > 12.05 14:32

Jelica Vasilić: Zabrinjava izjava premijera da je u rušenju u Savamali loše samo to što su objekti rušeni noću

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije Jelica Vasilić izjavila je danas da premijeru Aleksandru Vučiću očigledno nije stalo do prava gradjana, s obzirom na odnos koji ima prema ombudsmanu i s obzirom da ne čita izveštaje tog regulatornog tela.

"Zaštitnik gradjana je taj koji štiti prava gradjana i kada on (Vučić) ne čita njegove izveštaje to znači da mu nije stalo ni do prava gradjana i da on ima samo neku svoju mantru", rekla je Vasilić u Beograd na konferenciji o korupciji.

Ona je navela da se u Srbiji očigledno ne zna šta je pravna država i da je zabrinjavajuća izjava premijera da je u rušenju dela beogradskog naselja Savamala loše samo to što su bespravni objekti rušeni noću.

"Bespravne objekte treba srušiti, ali je neophodno sprovesti sve pravne postupke pre toga u kojima su zaštićena sva ljudska prava. Da li je pravni postupak sproveden ili ne, to izgleda ovoj vlasti nije bitno", rekla je Vasilić.

Ona je dodala da Srbiji izgleda ne treba zakon "kada ima Vučića, koji je utvrdio šta je bespravno".

Vasilić je kazala da je očigledno da vlada ne poštuje i druge institucije i navela primer kada je Vučić rekao "mučeni Djurdjević" za Dejana Djurdjevića, predsednika Republičke izborne komisije, tela koje treba da brani pravo da svaki glas gradjana bude uračunat.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.