AAA

IZJAVA-DANA | 08.01.2017 14:20 > 08.01 14:27

Mladen Ivanić: Ja sam odlučio da hoću da imam počasnu jedinicu i njihova obaveza je bila da ispune moje naredjenje

Pripadnici Trećeg pešadijskog puka (Republike Srpske) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine postrojili su se danas u Banjaluci, gde se obeležava Dan Republike Srpske i predali raport predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Nakon što su predali raport i pošto je Ivanić položio venac palim borcima Vojske RS, pripadnici Pešadijskog RS puka i Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH su se povukli sa ceremonije.

Ivanić je rekao da kao član Predsedništva BiH ima pravo na počasnu jedinicu Oružanih snaga (OS) BiH, te da je to pravo iskoristio danas, na ceremoniji polaganja venaca palim borcima Vojske RS povodom Dana Republike.

"Ja sam odlučio, a ne oni, da hoću da imam počasnu jednicu i njihova obaveza je bila da ispune moje naredjenje. Vrlo jasno i svesno to radim, zato što želim da pokažem da u ovoj zemlji nema pokušaja da se neko disciplinuje", rekao je Ivanić novinarima.

Ivanić je naglasio da je on taj koji snosi odgovornost za učešće pripadnika OS BiH na svečanostima povodom Dana RS.

"Ovo smatram potpuno prirodnim i normalnim. Meni kao predsedavajućim Predsedništva BiH počasna jedinica 'pripada' i to je i bio način kako sam rekao da će oni u ovome učestvovati", dodao je on.

Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da ovaj puk neće neće učestvovati u svečanom defileu, koji će se u ponedeljak održati u Banjaluci.

Ivanić je kazao da su sva osporavanja proslave Dana RS nepotrebna, jer je RS usvajanjem novog Zakona o danu RS praktično provela odluku Ustvanog suda BiH.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.