AAA

IZJAVA-DANA | 17.01.2017 13:00 > 17.01 14:46

Valentin Incko: Ja bih Dodiku predložio da se menjamo za naše mesečne prihode i nisam siguran ko bi više profitirao

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je da se neće izviniti predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću zbog toga što je 9. januar, Dan RS, uporedio sa osnivanjem Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

"Dodiku i Ivaniću se neću izvinjavati. Istrgli su moju izjavu iz konteksta i kazali da sam ja uvredio srpski narod, a to sigurno nije bila moja namera. Razumeo sam da su moji komentari mogli uvrediti obične gradjane, to mi je žao", rekao je Incko za sarajevsku TV1.

On je dodao da se "u suštini nije upuštao u neko uporedjivanje NDH i RS", dodavši da je to posao za istoričare koji imaju činjenice.

"Medjutim, ja sam govorio o problematičnim datumima, konkretno o 9. januaru koji brojne žrtve podseća na ratne strahote", ukazao je visoki predstavnik u BiH.

Upitan kako komentariše uvrede predsednika RS Milorada Dodika na njegov račun  -  od toga da je "politička prostitutka, lažov i kriminalac, pa do toga da je u BiH samo da bi sačuvao platu od 24.000 konvertibilnih maraka", Incko je rekao da je razmišljao da od Dodika traži da se javno izvini, ali to nije uradio.

Kazao je da mu je plata niža od one koju je Dodik naveo, te da ga "ne plaća Dodik, već Evropska zajednica, SAD, Japan i svi koji su u Savetu za primenu mira (PIK) u BiH".

"Ja bih Dodiku poručio da se menjamo za naše ukupne mesečne prihode i nisam siguran ko bi više profitirao, on ili ja", naglasio je visoki predstavnik.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.