AAA

IZJAVA-DANA | 19.01.2017 13:55

Ivica Dačić: Poštovanje dogovora se podrazumeva, bez obzira da li su usmeni, na salveti ili hartiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da "oružane snage i bezbednosne snage ne mogu da dolaze na sever Kosova" i da se poštovanje dogovora postignutih na visokom nivou podrazumeva bez obzira da li su usmeni.

"Kada razgovaraju predsednici, premijeri, ministri spoljnih poslova njima se podrazumeva da imaju dovoljno kapaciteta da sklapaju dogovor", rekao je Dačić na pitanje novinara kakvu težinu usmeni dogovori imaju u medjunarodonom pravu.

On je dodao da je "apsolutno nebitno da li je usmeno, pismeno, s pečatom ili bez pečata, na salveti ili na hartiji".

Zvaničnici NATO u Briselu juče su agenciji Beta rekli da "Briselski sporazum iz 2013. godine, na koji se poziva Srbija, ne obuhvata policijske snage" Kosova i da "kosovske vlasti ne moraju od Kfora da traže odobrenje za upućivanje svojih policijskih snaga širom Kosova". Oni su to rekli povodom tvrdnji da je pisanim aktom. kao delom Briselskog sporazuma, predvidjeno da kosovske vlasti moraju da traže saglasnost od Kfora za slanje policijskih, a ne samo bezbednosnih snaga na sever Kosova.

Dačić je danas rekao i da je premijer Srbije Aleksandar Vučič povodom situacije na Kosovu imao uspešne sastanke u Davosu, na Svetskom ekonomskom forumu i da se dijalog sa Prištinom nastavlja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.