AAA

IZJAVA-DANA | 21.01.2017 15:25 > 21.01 15:31

Bojan Kostreš: Nabavljamo avione i tenkove, a nemamo ledolomce. Krajnje je vreme da se promene prioriteti

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš oštro je danas kritikovao nadležne državne organe i rekao da se problem nedostatka ledolomaca ne rešava zimi.

"Tako da su najave ministara u Vladi Srbije Zorane Mihajlović i Branislava Nedimovića da će u 2017. godini započeti rešavanje nepovoljne situacije zakasnele. Šteta koja je ovih dana načinjena na Dunavu tek će se utvrditi, ali je sasvim sigurno da će biti velika. Nabavljamo avione i tenkove, najavljuju se i raketni štitovi, a nemamo ledolomce. Krajnje je vreme da se promene prioriteti", naveo je Kostreš u saopštenju.

On je podsetio da je do 1990-ih godina Vojvodina imala ingerencije u toj oblasti i optužio državu da je dopustila da u privatizacionim postupcima propadnu preduzeća koja su se bavila time, a ledolomci budu havarisani.

"Sada je još jasnije da je trka u naoružanju koju vode Srbija i Hrvatska nepotrebna, a da je preka potreba obe države nabavka plovila koja razbijaju led. Obe države su ovih dana u pomoć pozvale ledolomce iz Madjarske. Naravno, ti ledolomci nisu jeftini. Ukupna računica će biti izvedena posle razbijanja leda, verovatno u februaru, ali je sasvim jasno da će posao biti skup", kazao je Kostreš.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.