AAA

IZJAVA-DANA | 25.01.2017 15:15 > 25.01 15:19

Jasna Janković: Imate situaciju da je doktor nauka, koji je igrom slučaja direktor škole, plaćen manje od spremačice u EPS-u

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je danas na Svetosavskom protestu koji je organizovao taj sindikat, da se sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti, potpisan 2015. godine, ne poštuje i da je, osim što se promenio ministar, situacija u prosveti ostala ista.

Svetosavski protest Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) održan je danas u podne u Beogradu, a članovi tog sindikata zatražili su ispunjenje odredbi Sporazuma o rešavanju spornih pitanja u prosveti, posebno ističući zahtev za uvodjenje platnih razreda, kako bi se poboljšao materijalni položaj prosvetnih radnika.

Predsednica USPRS-a rekla je u Domu sindikata da su se predstavnici sindikata iz cele Srbije okupili uoči 27. januara, školske slave Sveti Sava, kako bi javnost obavestili o "strašnim stvarima koje se u obrazovanju dešavaju".

"Nikako da nadjemo zajednički jezik s vlastima, s predstavnicima ministarstva (prosveta). Svi se pozivaju na to da treba da nas primi premijer (Aleksandar Vučić) i da on odluči o tome šta će biti s našim povećanjem, ali uz mnoga obećanja, premijer nas nije primio od marta 2016. godine", rekla je Jankovićeva.

Ona je kazala da je trenutno najveći problem za prosvetne radnike to što niko više od predstavnika vlasti ni ne priča o uvodjenju platnih razreda, koji bi omogućili poštenu podelu novca iz državnog budžeta.

"Imate situaciju da je doktor nauka koji je igrom slučaja direktor neke škole plaćen manje od spremačice u Elektroprivredi Srbije", rekla je Jasna Janković i dodala da osim što se promenio ministar prosvete, država svoj kurs prema obrazovanju nije promenila i nema nameru da promeni.

KOMENTARI

Broj komentara : 2

bole26/01/2017 13:20

Gospođo Janković, pitanje kao do sada niste shvatili da ovoj zemlji ne trebaju doktori nauka? Vrh, su spremačice( uz svo poštovanje poziva). Na mestima u vlasti su neškolovani i funkcionalno nepismeni ljudi, tako da ne čudi što jedan doktor nauka ima manju platu od spremačice.Kada vlast prihvati da doktori nauka moraju da vode ovu državu u svakom smislu te reči, onda će i za državu biti prosperiteta. Dotle...

SaleKuleas 25/01/2017 20:37

U EPS-u nema spremačica.Tj.ima ih,ali nisu zaposlene u EPS-u,već su iznajmljene preko specijalizovanih firmi.Bilo bi korektno od predsednice ovog Sindikata da dokumentuje svoju izjavu.No,već unapred znam da to nije moguće.Ali lepo zvuči,zar ne ? 'Mileva,čistačica koja radi u EPS-u, ima platu 65.000 rsd' .

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.