AAA

IZJAVA-DANA | 15.02.2017 18:50 > 15.02 19:19

Kolinda Grabar Kitarović: Nadam se konačno razmeni poseta izmedju dve države, ali da one ne budu protokolarne i zabava za javnost nego konkretne

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je danas da je Hrvatska otvorena za saradnju sa Srbijom i da se nada da će po izboru budućeg predsednika Srbije doći i "do razmene poseta izmedju dve zemlje".

"Gledajući prema izborima u Srbiji i izboru budućeg predsednika, nadam se konačno i razmeni poseta izmedju dve države, ali da one ne budu protokolarne i zabava za javnost nego konkretne", rekla je Grabar Kitarović.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara u Zagrebu očekuje li da će ako premijer Srbije Aleksandar Vućić pobedi na predsedničkim izborima s njim imati bolje odnose nego s aktuelnim predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Grabar Kitarović je rekla da je dosad s Vučićem imala "korektne odnose" i dodala da je on ispunio neka od obećanja u vezi s poboljšanjem položaja hrvatske manjine u Srbiji.

Predsednica Hrvatska je rekla da će "pozdraviti bilo kakvu bolji saradnju izmedju Srbije i Hrvatske".

Ona je rekla da Srbiji želi "budućnost koja je mirna i prosperitetna" i založila se za konačno rešavanje otvorenih pitanja koja treba rešavati bilateralno da ona ne bi predstavljala nesuglasice na putu Srbije prema EU.

"Mislim da treba da budemo dovoljno zreli s obe strane granice da to rešimo kao bilateralna pitanja", rekla je hrvatska predsednika na konferenciji za novinare povodom dve godine mandata.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.