AAA

IZJAVA-DANA | 19.02.2017 17:15 > 19.02 17:16

Saša Janković: Nepojmljivo je da za aktuelnog predsednika države tabloidi tvrde da ga plaća strana država

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković ocenio je da aktuelni šef države Tomislav Nikolić ne nastupa s principijelnih pozicijam već trguje, ali da mu je, ipak, neshvatljivo da ga u vladinim tabloidima i iz vladajuće stranke nazivaju stranim plaćenikom koji ruši zemlju.

"Nepojmljivo je, užasno je, nemam jaču reč, a treba mi, da za aktuelnog predsednika države i političkog čelnika vladajuće stranke režimski tabloidi tvrde da ga plaća strana država, a državni funkcioneri, ponovo iz njegove stranke i koalicije, izjavljuju da on ruši zemlju. Neko za to u državi treba da odgovora ili oni ili mi. Ali mi nemamo državu, Srbiju je otela bratija", ocenio je Janković u intervjuu za nedeljni "Kurir".

Janković je rekao da bi, da je još zaštitnik gradjana, ustao principijelno protiv tog, kako je rekao, zastrašivanja gradjana, jer tvrdnja da im predsednik države "radi o glavi", izaziva paniku medju gradjanima.

"Ali ne bi me slušali, oni ne slušaju ni zakon, ni razum, samo jačeg od sebe. U redu, pribavićemo i taj argument da bismo spasli Srbiju i sebe i njih od odgovornosti koju ne znaju da nose. Pokazaćemo da smo jači", rekao je Janković.

Komentarišući najavu premijera Aleksandra Vučića da će se kandidovati za predsednika Srbije, Janković je podsetio da je Vučić ranije najavljivao da neće biti kandidat.

"Vučić nikada nije radio to što priča, niti pričao to što misli. On ne zna šta je država, i ne shvata koliku štetu nanosi. Posledice su već izuzetno teške", rekao je Janković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.