AAA

IZJAVA-DANA | 22.02.2017 09:15 > 22.02 09:17

Tomislav Nikolić: Verujem da sam mogao da pobedim, a Vučić će imati moju potpunu podršku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da i dalje veruje da je mogao da pobedi u trci za predsednika Srbije, ali da nije želeo da insistira na kandidaturi nakon odluke Srpske napredne stranke, jer bi to moglo da ide u korist onih koje ne želi da vidi na čelu Srbije.

"Postalo mi je jasno da ako insistiram mogu da preokrenem sitauciju u korist onih za koje nikada ne bih poželeo da budu na čelu Srbije, jer ne bi mogli da učine onoliko koliko i ja, ili koliko bi Aleksandar Vučić učinio na mom mestu", rekao je Nikolić gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Nikolić je precizirao da nema poverenja ni u jednog drugog predsedničkog kandidata osim u kandidata SNS  -  Aleksandra Vučića.

"Mi ćemo nastaviti da saradjujemo i on će imati moju potpunu podršku", rekao je Nikolić i dodao da je jedino izvesno da će Vučić biti predsednik Srbije.

On je negirao da je zvao bilo kog poslanika da mu se pridruži u formiranju novog poslaničkog kluba.

"I sada sam ubedjen i ponosan na stranku koja ima dva kandidata koja mogu da pobede na izborima, verujem da sam mogao da pobedim, a on će imati moju potpunu podršku", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da ima ambiciju da sa Vučićem vodi zajedno Srbiju kao što su to činili do sada i da podižu Srbiju sa kolena.

Govoreći o dogovoru sa Vučićem i tome koju bi on poziciju mogao da zauzme, Nikolić je rekao da je jedino izvesno da će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije.

"Nismo govorili o funkcijama, šta će nam raspodela fiunkcija. Nismo mi sklopili koaliciju juče", rekao je Nikolić.

On je rekao da nije bilo nikakvih ultimatuma u razgovorima sa Vučićem, jer su njih dvojica prijatelji.

Nikolić je naveo da će pomoći SNS-u u tome da njen kandidat pobedi na izborima, a u kampanji će učestvovati onoliko koliko ga budu zvali.

Govoreći o tome da li će ponovo biti na čelu stranke koju je osnovao, Nikolić je rekao da stranka još nema kandidata za predsednika SNS i da je to partijska stvar.

Aktuelni predsednik Srbije kritikovao je medijsku sliku Srbije i to što se nije pojavljivao na javnom Servisu.

"Očekivao sam da Srbija bude medijski normalna zemlja pa da se za predsednika Srbije bar kaže da je uradio to što je uradio", kazao je Nikolić.

Upitan kako viditi to što je njegov sin Radomir podržao Vučića kao kandidata za predsednika Srbije, Nikolić je rekao da je i on podržava Vučića.

"Radomir je svoj čovek. Ima 41 godinu, radi težak posao. Gradonačelnik je Kragujevca koji je u dugovima koji su 100 miliona evra. Ima svoj mozak i svoju glavu", naveo je Nikolić i dodao da je sve prijatelje, dok se pričalo o kandidaturama, savetovao da se ponašaju stranački jer su bez stranke svi samo pojedinci.

"U stranci ustaneš i boriš se za ideju. Kad stranka ima ideju, ili si njen član ili više nisi tu", kazao je Nikolić i dodao da i on misli da ponovo bude uvaženi član SNS-a.

Na pitanje gde vidi sebe u narednih pet godina, Nikolić je rekao da bi sebe voleo da vidi živog, zdravog i sposobnog da radi.

"Ako sve bude kako treba, mislim da bi to bilo pravo vreme da se polako sklonim i da dovršim neke poslove po kojima bih takodje ostao upamćen", rekao je Nikolić i dodao da je mandat priveo časno kraju i da se nada da će pre odlaska sa funckije imati još jednu radosnoj vesti za Srbiju iz Kinu, a koju će saopštiti premijer.

"Ne pamtim da je neko bio ovoliko osporavan u zemlji a toliko cenjen u svetu", rekao je Nikolić.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Dr Miggyy22/02/2017 18:03

Da li je bar to konačno? Nikolić i Vučić sa svojim istomišljenicima napuniše stupce novina svojim radikalsko naprednim nebulozama. Kada pokazaše koji su i kakvi, sada Toma bi se časno povukao. Da li je to iskijavanje grehova ili opravdanje za svoje detinjasto ponašanje hoću-neću…hoću! I njegov “politički sin» je častan čovek, penzionerima otima časno napredno-radikalski penzije, a oko njega neka se šepure njegovi činovnici Bajatović sa primanjima oko 30.000€, Tabakovićka sa nekih bednih 6.000€, prof. Popović 4000€, a penzioneri neka žive sa prosečnih 186€ mesečno. Osim bezdušnog otimanja penzija i plata, gde li denuše novca od zaduženja od deset milijardi evra, za pet godina njihovog tutorisanja i diktature, zna se da je premijer na donatorskoj večeri kod zločinaca Klitonovih uložio svoje, a naše, tri miliona evra, preračunao nas. Što se tiče Tomine kandidature je po sistemu toplo-hladno, hoću-neću, a kako sa svojim "političkim sinom" su u jednoj ideji dva vanzemaljca, preovladaće filozovska ideja, mladima svet ostaje.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.