AAA

IZJAVA-DANA | 23.02.2017 15:00

Nenad Čanak: Nama je interes da Aleksandar Vučić ne bude predsednik Srbije. To je dobro za Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će njegova stranka učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne postane predsednik Srbije i apelovao na demokratsku opoziciju da istakne jednog zajedničkog kandidata.

"Nama je interes da Aleksandar Vučić ne bude predsednik Srbije. To je dobro za Srbiju i zdravo za demokratiju. I uradićemo sve što je potrebno da se to desi", rekao je Čanak na konferenciji za novinare.
Dodao je da to nikako ne znači da bi LSV podržao lidera radikala Vojislava Šešelja ili nekog njemu sličnog, samo da Vučić ne bi pobedio.

Predsednik LSV je ocenio da bi demokratski kandidat svojom pobedom na predsedničkim izborima mogao da napravi diskontinuitet vlasti, jer sada sve poluge vlasti, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa, drži SNS sa svojim koaliconim partnerima.

"Zato LSV apeluje na sve stranke u demokratskoj opoziciji da učine dodatni napor i da se na postojeće izbore izadje sa jednim zajedničkim kandidatom. Vladajuće stranke su se ujedinile oko svoga kandidata i samim tim nema opravdanja da opozicija ne pronadje svoga kandidata", kazao je Čanak.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.