AAA

IZJAVA-DANA | 12.03.2017 16:00

Nikola Jovanović: Vučić je danas na čelu Vlade Srbije sa zadatkom da dovrši predaju Kosova

Portparol tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Nikola Jovanović izjavio je danas da direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić, iako pet godina vodi pogubnu politiku prema Kosovu i Metohiji, za katastrofalnu situaciju na Kosovu krivi Jeremića.

"Narod Srbije dobro pamti da su Slobodan Milošević i tadašnji ministar u vladi Aleksandar Vučić povukli srpsku vojsku i policiju sa Kosova i predali ga Albancima, a ne Vuk Jeremić. Vučić je danas na čelu Vlade Srbije sa zadatkom da dovrši predaju Kosova započetu 1999. godine", naveo je Jovanović reagujući na Djurićevu izjavu da je Jeremić kandidat za razbijanje Srbije.

Jovanović je naveo da su javnosti u Srbiji dostupne Vikiliks depeše o razgovorima ministra policije "Nebojše Stefanovića s predstavnicima američke CIA iz novembra 2008. godine, u kojima je obećavao da će naprednjaci da 'reše pitanje Kosova u narednih pet godina'".

On je rekao da je od tada do danas Srpska napredna stranka "naporno radila na faktičkom priznanju Kosova i u periodu 2012-2017. dobrovoljno i besplatno na Kosovu ukinula srpske opštine, srpsku policiju, srpske sudove i tužilaštva, srpsku civilnu zaštitu, srpski Telekom, srpske lične karte i registarske tablice, srpski pozivni broj, srpsku elektromrežu, a na putu je i stvaranje 'kosovske vojske' uz blagoslov SNS poslanika u kosovskom parlamentu".

"Dok je Vuk Jeremić vodio brigu o Kosovu, ono nije bilo članica ni jedne medjunarodne organizacije, a Srbija je istovremeno dobila status kandidata za EU. Danas je Kosovo, zahvaljujući SNS politici, članica Medjunarodnog olimpijskog komiteta, Fife, Uefe i drugih organizacija, pa ćemo zbog toga uskoro u Beogradu biti prisiljeni da slušamo himnu tzv. Republike Kosovo", naveo je Jovanović, a saopštio Jeremićev tim.

Djurić, koji je i potpredsednik SNS-a, rekao je sinoć da je Jeremić kandidat za razbijanje Srbije i da je njegov jedini cilj da do 2. aprila destabilizuje državu kako bi ona postala "lak plen njegovim poslodavcima".

KOMENTARI

Broj komentara : 1

XS14/03/2017 11:27

I TO UZ POMOĆ NAŠE DRAAGE ANGELE KOJA ĆE KAD IZGUBI VLAST VEROVATNO ODGOVARATI PRED NEMAČKIM NARODOM.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.