AAA

IZJAVA-DANA | 26.03.2017 17:00

Bojan Kostreš: Politika Vojislava Šešelja 'najteža je rana na telu Srbije'

Politika predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja "najteža je rana na telu Srbije", izjavio je danas generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš i ocenio da je pogrešno stavove lidera SRS "smatrati neozbiljnim nastupima jednog politikanta".

Kostreš je u pisanoj izjavi zatražio da se zaustave napadi lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja na predsedničkog kandidata LSV Nenada Čanka, i ocenio da su ti napadi "još jedan primer sejanja mržnje i zla" od strane "dobrovoljnih davalaca tudje krvi".
Kako je naveo, LSV smatra da su političe ideje "krvi i zla koje zagovara Vojislav Šešelj", velika opasnost za mir u Srbiji i region, te da je potrebna hitna reakcija nadležnih državnih organa.

"Političari poput Šešelja devedesetih godina su u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini svojim nastupima, ali i delima, radili na stvaranju etnički čistih teritorija. Svako sa pogrešnim imenom ili prezimenom bio je sumnjim i nelojalan", podsetio je Kostreš.

Podsetio je i na "Šešeljeve spiskove pravljene po vojvodjanskim mestima", kao i na probleme tokom rata devedesetih godina koje je hrvatska manjina imala u Hrtkovcima, Kukujevacima i Slankamenu.

"Ćutanje poštenog sveta dovelo je to balkanske tragedije devedesetih godina. Nemojmo dozvoliti da se zlo ponovi", poručio je Kostreš.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.