AAA

IZJAVA-DANA | 17.04.2017 12:35

Aleksandar Vulin: Tražiću smenu rukovodstva RTS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je danas da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i da će zatražiti podršku koalicionih partnera, jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će neko viknuti na protestima, nego o državnim interesima.

Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi i više vodi brigu o tome šta će im neko viknuti na ulici".

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista je, gostujući na TV Pink, naveo da smenu rukovodstva RTS traži jer, kako je rekao, ne izveštava objektivno o protestima koji se dogadjaju u Beogradu i gradovima širom Srbije.  "Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu, i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta", rekao je Vulin.

On je naveo i da zahtevi i ciljevi protesta koji se svakodnevno od 3. aprila organizuju u više gradova Srbije "nisu jasni, jer niko ne zna ko postavlja zahteve, ko pregovara i ko će doći na mesto ljudi čiju smenu učesnici protesta traže".

Dodao je da u Srbiji "ne teku med i mleko i da iz tog ugla gledano uvek postoji razlog za protest, što je i legitimno pravo gadjana".

KOMENTARI

Broj komentara : 1

b17/04/2017 13:01

Ova vlast samo ume da kopira....prvo žute u svemu, a sada i zahteve ovih studenata. Bilo bi dobro da vlast bude originalna i da ne krade tuđe ideje...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.