AAA

IZJAVA-DANA | 13.05.2017 16:55

Čedomir Jovanović: Ratno-huškačke izjave u regionu zamena za političku nesposobnost

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da pojedinci iz država regiona kroz ratnohuškačke izjave pokušavaju da politički opstanu.

"Izjave koje poslednjih meseci dolaze od strane pojedinaca iz država regiona, u kojima političku nesposobnost zamenjuju ponovnim ratnim huškanjem", predstavljaju izraz nemoći i traganje za načinom političkog opstanka", naveo je Jovanović, a saopštila LDP.

On je ukazao i da "od spremnosti Srbije da bude ozbiljna država koja razume da njena snaga može počivati samo na poštovanju suseda, saradnjom sa njima i ekonomskim reformama zavisi njena budućnost i očuvanje mira".

Upozorio je i da u "u trenucima dok se Evropa bori sa populističkim pokretima, a svet sa globalnim pretnjama terorizmom", Balkan kao nikada u istoriji mora voditi računa sam o sebi i sopstvenim interesima.

Dodao je i da "lideri regiona moraju pokazati zrelost da sve društvene pojave koje ekstremizam vide kao zamenu za usporene integracije u EU marginalizuju", a da "evropsku ideju ponovo afirmišu bez bilo kakvih kalkulacija.

"Mi kao društvo, i Srbija kao država, nosimo veliku odgovornost za stanje u regionu", istakao je Jovanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.