AAA

IZJAVA-DANA | 14.05.2017 11:20

Nebojša Stefanović:Haradinaj može da vidi Niš samo ako tamo bude služio kaznu zatvora

Ministar unutrašnjih poslvoa Nebojša Stefanović ocenio je danas zabrinjavajućim nereagovanje medjunarodne zajednice na iskazivanje teritorijalne pretenzije lidera za Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja izjavom da bi pripojio Niš "nepostojećoj državi Kosovo".

Komentarišući izjavu Haradinaja da će u kosovski ustav ubaciti trećinu teritorije Srbije, počev od Niša, ako Srbija iz Ustava ne izbriše preambulu o Kosovu i Metohiji, Stefanović je istakao da EU mora "ozbiljno i čvrsto da reaguje" da bi pokazala da tako nešto ne trpi i da ima isti odnos prema svima.
"Ne neke blage osude, nego ozbiljnu i čvrstu reakciju, ako hoće da pokaže da je istinski posvećena procesu u kojem jednako tretira i gleda sve ostale", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Istakao je da "Srbija ne sme da dozovoli da ovakva vrsta provokacija izazove negativne posledice", dodajući da je Hardinaj za Srbiju "neko koga kad tad čeka sudjenje za teške zločine protv Srba".

"Niš zaista može da vidi samo ako bude služio dugogodišnju kaznu u niškom okružnom zatvoru. Nemoguće je pobeći od zločina, nije to politički proces, nije to izgovorena reči, ovde se radi o klanju, vadjenju očiju ljudima, to svet mora da osudi", ocenio je Stefanović i dodao da Haradinaj zna "da bi dobili po nosu i dva milimetra da predju".

Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, Stefanović je kazao da pad Vlade Kosova nije slučajnost i da kada je trebalo da se povedu razgovori o formiranju Zajednice srpskih opština bačen je suzavac u kosovskoj skupštini i da sada kada treba da počne da deluje tribunal pada vlada.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

cale15/05/2017 10:34

BOLJE JE DA ANALIYIRAS YASTO SU SE LJUDI UBILI U NOVOM SADU.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.